Daca dragoste nu e, nimic nu e!Copiii au cele mai inocente răspunsuri şi definitii pentru lucrurile care-i înconjoara şi mai ales pentru sentimentele pe care le experimenteaza.

„Ziua Îndrăgostiţilor este o zi specială pentru mine, în această zi extrem de fermecătoare visul, dragostea explodează în raze prelungi şi straălucitoare. Îţi straăbate sufletul, îţi deschide poarta inimii, îţi luminează gândul cu un murmur unduios de amor. Azi, doar azi, lasă-mă să te iubesc. Să-ţi simt buzele dulci, răsuflarea caldă, ochii ce mă privesc ca două steluţe în noapte, inima cum pulsează în aşteptarea sentimentelor ca luna în sufletul cerului. Să simt cum pe corpul meu curg râuri de dragoste şi plăcere, izvorând din adâncul inimii tale. Să-ţi spun că eşti pentru mine vântul primăverii, trandafirul veşniciei, cartea pământului ce se deschide doar pentru sufletul meu, albine ce zboară din floare dragostei în floarea fericirii, lacrima coborâtă din ceruri pe ochiul meu frumos. Speranţa ce mă face să iubesc frumos şi mă face să-ţi dăruiesc zâmbetul inocent ce nu va pieri niciodată. Tu, eşti totul pentru mine : Aer, Apă şi Lumină, eşti sensul vieţii mele.”
Tatiana Buzulan, 15 ani, clasa IX-a
„Te doresc aşa cum pământul doreşte razele soarelui să-l încălzească, să  renască la viaţă. Am nevoie de tine aşa cum planta are nevoie de apă să trăiască, aşa cum oamenii au nevoie de aer să respire, aşa cum păsările au nevoie să zboare să se simtă libere. Când îţi aud vocea simt fluturi în stomac, când te văd simt că renasc, când mă atingi simt că trăiesc, când mă săruţi simt că înfloresc. Te iubesc.”
Răzvan Ţurcan, 13 ani, clasa VI-a

 

Am descoperit câteva răspunsuri date de copii pentru ce înseamna dragoste,  răspunsuri care m-au încantat, m-au înveselit iar unele m-au emoţionat şi m-au făcut să mă întreb care ar fi fost definiţia mea pentru dragoste la 7-9 ani.

„Când cineva te iubeşte, modul cum îţi spune numele este diferit. Ştii că numele tău este în siguranţă în gura persoanei care te iubeşte”
“Dragostea este când o fetiţă se dă cu parfum şi un baiat se dă cu colonie şi se miros unul pe celălalt
 “Dragostea este când mergi să mănânci şi cineva îţi dă din cartofii lui prajiţi, fără să-l faci să-ţi dea din ei”
“Dragostea te face să zâmbeşti când eşti obosit”
“Dragostea este când mama face cafeaua pentru tata, dar mai întâi bea ea o gura, să vadă dacă are gust bun”

5 gânduri despre „Daca dragoste nu e, nimic nu e!

  1. Am participat si eu la activitate, copiii stiu foarte bine si frumos sa-si exprime sentimentele. Elena cititoare a filialei Maria Dragan

    Apreciază

  2. as vrea si eu sa dau o definitie „DRAGOSTEI” – este un cuvânt foarte greu de definit, probabil din cauza că existenţa sa are dimensiuni spirituale ce transcend timpul şi spaţiul, deci şi înţelegerea noastră. sper că nu e o definiţie prea filozofică. Natalia, un utilizator loial bibliotecii date.

    Apreciază

  3. Niciodata sa nu minti, furi sau bei. Dar daca trebuie sa te odihnesti, odihneste-te in bratele celui pe care il iubesti. Daca trebuie sa fugi, fugi departe de o companie neplacuta. Daca trebuie sa inseli, inseala moartea. Si daca trebuie sa bei, bea in momentele pe care nu le vei uita niciodata. Nu sunt cuvintele mele, este o replica de neuitat din filmul „Hitch”

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s