Declarație de dragoste. Recomand!


„Eu sunt o fereastră deschisă! Pentru zborul viselor tale”…”Dar geamurile mi-au înghețat fără rost! în ierni de așteptare…

“Mi-s gândurile păsări îngenuncheate-n zbor! Cu aripile frânte de cerurile grele,/Purtând spre împlinirea arcadelor de stele/întâiul pas învins al prăbușirii lor…

“Te aștept pe insula mea albă,/ Vreau să-mi culc fruntea în palmele tale…

Tu ești seara cu ochii umezi/ de seninul stelelor/ ce tremură atât de dureros în mine/ când șoaptele mele/ ți se dăruie…/ Tu ești primăvara cu mâini înflorite/ răsfirând crengile de cais/ în fiecare fereastră/ a ochilor mei înfrigurați/ care te așteaptă…/Tu ești răsuflarea de foc/a macilor lui august/ ce-mi îngemănează furtunile/ cu tot atâtea răsărituri pentru iubirea ta./ Tu ești un ochi deschis/ spre înturnericul sufletului meu/ sub plioapele căruia/ se zbat zborurile însângerate/ ale visurilor./ Tu ești poate însăși dragostea mea/ care crede numai în tine/ limpezindu-și apele/ în fântânile surâsului tău!…”

Nu pleca/ Mai vreau să te privesc!/ Vreau să te culeg/ Șoaptă de șoaptă,/Lumină de lumină,/Tristețe de tristețe/ În ochii mei înălțați spre tine!/ Nu pleca!/ Mi-e sete de buzele tale însingurate/ Cu parfumuri/ De liliac alb/ Mi-e sete de privirile tale/ Ascunzând cerul în fiecare mângâiere/Cu care mă îmbrățișează…/Rămâi!”
Sursa: Declarație de dragoste/ George Șovu – București: Editura Universitară, 2008

3 gânduri despre „Declarație de dragoste. Recomand!

  1. Chiar nu are cum sa nu-ti placa asta! Dar, ca sa ai o imagine completa a operei, te invit sa cauti filmul si sa-l vezi! Vei auzii si muzica asociata si numai asa iti vei da seama, de fapt, ce e aia o declaratie de dragoste adevarata.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s