Povești fără violență în Ziua Educației Nonformale


De Ziua Educației Nonformale biblioteca Maria Drăgan a organizat o activitate cu genericul „Povești fără violență”, folosind metoda Stolytelling sau Arta povestiri.

img_20161020_140555

Tuturor copiilor le plac poveștile. Dar foarte multe conțin scene de groază și  violență, chiar dacă au un sfârșit fericit. Mulți părinți nu sânt încântaț să-și închipuie cum ar arăta în realitate astfel de scene. Nu e bine pentru cei cu imaginație prea bogată.  Am discutat cu copiii despre povești pașnice și fără violență și am schimbat scenariul unei povești, luând ca exemplu povestea Scufiței Roșii. Cpiii au hotărât să-l înzestreze pe lup cu blândețe, iar pe Scufița Roșie  cu mai multă înțelepciune. Astfel, după scenariul nostru, Scufița Roșie l-a convins pe lup să meargă cu ea la buncuța, promițându-i o bucată de friptură și pateuri delicioase. Ca rezultat, lupul a fost … înblânzit, fiind de acord să o apere pe fetiță de alte animale sălbatice din pădure și să trăiască pe lângă casă – e cu mult mai bine să fii hrănt regulat, decât să alergi flămând prin pădure în căutare de mâncare.

Apoi am citit împreună cu copiii cea mai pașnică și blândă poveste: „Unde este sora mea”, scrisă de suedezul Sven Nordqvist. Cartea are niște imagini superbe care povestesc și atrag toată atenția, astfel încât un copil să se bucure de carte chiar și fără text.

img_1394

Ca temă pentru acasă copiii au hotărât să alcătuiască o listă cu povești care nu conțin decât bunătate și dragoste. Și desigur, cu sfârșit fericit!

1

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s