Cărțile de AUR ale copilăriei


 

 Vă propunem spre lectură cele mai căutate cărți,

iubite de copii din toată lumea!!!

bookpic-5-insula-delfinilor-albastri-cartile-de-aur-ale-copilariei-84126

Insula delfinilor albaștri / Scott O’dell ; trad. din engl. și note de Diana Marin-Caea ; il. de Mircea Pop . – București : Arthur, 2015 . – 223 p.

Un emoţionant roman de aventuri bazat pe fapte reale, Insula Delfinilor Albaştri spune povestea unei fete care nu-şi pierde niciodată încrederea în propriile forţe. Povestea unei fete pe nume Karana, care a trait pe o insulă pustie din California aproape 20 de ani. Când fratele și tatăl fetei mor, iar restul tribului pleacă pe o altă insulă, Karana este nevoită să supraviețuiască pe insula delfinilor albaștri și să se descurce singură împotriva animalelor sălbatice. „Insula delfinilor albaștri” este o altfel de poveste, în care autorul folosește un limbaj descriptiv și utilizează mai multe detalii senzoriale. În ciuda faptului că Scott O’Dell îi oferă acestei povești un ton optimist, ne vom lovi și de momente triste care ne vor da oarecum, o lecție de viață.

vama-fantoma-cartile-de-aur-ale-copilariei-cover_big

Vama fantomă / Norton Juster ; trad. Virgil Stanciu; il. Jules Feiffer . – București : Artur, 2016 . – 242 p.

     De unde provin toate cuvintele din lume? Dar numerele? Cine are dreptul să piardă timpul? Unde este Realitatea? Ce sunt Aşteptările? Până la ce vârstă putem merge liniştiţi cu capul în nori şi de la ce vârstă coborâm cu picioarele pe pământ?
Răspunsurile lui Norton Juster pentru toate aceste întrebări le vom regăsi citind Vama fantomă.
tuck-pentru-totdeauna-cartile-de-aur-ale-copilariei-cover_big

Tuck pentru totdeauna / Natalie Babbitt ; trad. din engl. de Tatiana Dragomir . – București : Arthur, 2016 . – 148 p.

     Un roman-cult, multipremiat, despre miracolul și povara nemuririi.

Familia Tuck a băut din izvorul nemuririi și de atunci rătăcește prin viață, cât mai departe de ochii oamenilor.

Dar viața veșnică e, la urma urmelor, o binecuvântare sau o condamnare?

 

povestea-unui-omulet-din-clasa-a-iv-a-cartile-de-aur-ale-copilariei-cover_big

Povestea unui omuleț din clasa a IV-a / Judy Blume ; trad. din engl. de Diana Marin-Caea ; il de Roy Doty . – București : Arthur, 2016 . – 147 p.

Oare cum te simţi la 9 ani, cu o ţestoasă simpatică şi un frate mic şi zăpăcit, asupra căruia se îndreaptă toată atenţia celor din jur?
Peter priveşte cu uimire cum Colţunaş, micul „monstru” care distruge tot ce atinge, stârneşte admiraţie, pe când el e tratat cu indiferenţă de toată lumea.
Romanul lui Judy Blume, una dintre cele mai citite cărţi pentru copii din toate timpurile, este o poveste înduioşătoare şi plină de umor despre încercările lui Peter de a-şi găsi locul într-o familie în care fratele mai mic ocupă tot spaţiul.

marele-urias-prietenos-cartile-de-aur-ale-copilariei707-cover_big

Marele uriaș prietenos / Roald Dahl ; il. de Quentin Blake ; trad. din engl. de Alexandra Columban . – București : Arthur, 2015 . – 216 p.

În toiul nopţii, micuţa Sophie este înşfăcată din patul ei de un uriaş, iar primul ei gând este că acesta o va mânca.  Dar uriaşul cu ochi scânteietori şi faţă lunguiaţă nu face decât să o ducă în peştera lui, unde, cu felul lui împleticit de a vorbi, i se prezintă: “Eu este singurul uriaş cumsecade şi zăpăcit din tot Tărâmul Uriaşilor. Eu este Marele Uriaş Prietenos. Eu este MUP.” Ba mai mult, Sophie află că MUP are o îndeletnicire nobilă şi misterioasă: colecţionează vise pe care le suflă în urechile copiilor adormiţi.

În scurt timp însă, puterile lui MUP vor fi puse la încercare, căci Sophie şi noul ei prieten vor încerca să-i oprească pe ceilalţi uriaşi mâncători de oameni. Îndrăzneaţa misiune, la care va participa însăşi regina Angliei, îi va ţine pe cititori cu sufletul la gură şi le va stârni deopotrivă hohote copioase de râs.

 

topor

Toporișca/ Gary Paulsen ; trad din lb. eng. Andreea Caleman. – București: Arthur, 2015. – 207 p.

Toporişca spune povestea unui băiat de numai treisprezece ani care va fi silit de niște împrejurări tragice să trăiască departe de civilizație. Romanul lui Gary Paulsen este un adevărat manual de supravieţuire în sălbăticie, din care poţi afla cum să faci focul fără chibrituri, cum să vânezi sau să-ţi construieşti un adăpost atunci când n-ai la îndemână decât cele mai primitive unelte. Dar cel mai important lucru pe care-l poţi învăţa din această carte este cum să-ţi înfrângi disperarea şi teama.

 

Un gând despre „Cărțile de AUR ale copilăriei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s